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BEFORE THE

POSTAL RATE COMMISSION

WASHINGTON DC  20268-0001

Postal Rate and Fee Changes, 2006] DOCKET NO. R2006-1 

 

FOLLOW-UP INTERROGATORIES OF DAVID B. POPKIN TO THE UNITED STATES 

POSTAL SERVICE [DBP/USPS-676-693] 

 

David B. Popkin hereby requests the United States Postal Service to answer, fully and 

completely, the following interrogatories pursuant to Rules 25 and 26 of the 

Commission’s Rules of Practice and Procedure.  To reduce the volume of paper, I have 

combined related requests into a single numbered interrogatory; however, I am 

requesting that a specific response be made to each separate question asked.  To the 

extent that a reference is made in the responses to a Library Reference, I would 

appreciate receiving a copy of the reference since I am located at a distance from 

Washington, DC.  Any reference to testimony should indicate the page and line 

numbers.  The instructions contained in the interrogatories DFC/USPS-1-18 in Docket 

C2001-1, dated May 19, 2001, are incorporated herein by reference.  In accordance 

with the provisions of Rule 25[b], I am available for informal discussion to respond to 

your request to “clarify questions and to identify portions of discovery requests 

considered overbroad or burdensome.”

October 16, 2006 Respectfully submitted,

R20061HHH676

DAVID B. POPKIN, POST OFFICE BOX 528, ENGLEWOOD, NJ  07631-0528

DBP/USPS-676  Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

672.

[a] In October 2005, the New York Metro Area issued a press release indicating that 

extended hours of 7 PM on weekdays and 4 PM on Saturdays would be implemented at 
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over 300 post office in the Area.  Please advise why you were unable to confirm the 

original Interrogatory?

[b] Please respond to the original Interrogatory.

DBP/USPS-677 Please refer to your responses to Interrogatories 

DBP/USPS-340 and 341 as revised on October 11, 2006.

In the last sentence of the response to Interrogatory DBP/USPS-340, the Postal Service 

states that it is considering giving postage credit at the "forever value".  In the response 

to Interrogatory DBP/USPS-341, the Postal Service states that the use of the stamp on 

other than one-ounce letters will be tolerated and the postage value will be at the 

prevailing rate for one-ounce letters. 

Please advise whether the Postal Service's current position is one of consideration as 

provided in the response to Interrogatory DBP/USPS-340 or is a positive statement as 

provided in the response to Interrogatory DBP/USPS-341.

DBP/USPS-678 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

341 as revised on October 11, 2006.

In the first sentence of the response, the Postal Service states that the use of the 

Forever Stamp is not meant to be "forever postage" and used on items other than one-

ounce letters.

In the response to Interrogatory DBP/USPS-353, the Postal Service stated that the 

Forever Stamp could very well become the "workhorse" stamp for the first ounce, 

single-piece First-Class Mail letter rate.

[a] Please confirm, or explain if you are unable to confirm, that with the current 

"workhorse" stamp, as well as with a number of previous "workhorse" stamps, that 

many individual mailers will use one or more copies of that stamp, to pay, overpay, or 

use with additional postage on most of their mail.

[b] Please discuss the apparent conflict between the responses to Interrogatories 

DBP/USPS-353 and 341.
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DBP/USPS-679 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

341 as revised on October 11, 2006.

In the second sentence of the response, the Postal Service states that the use of the 

Forever Stamp will be tolerated if used for other than on one-ounce letters.

[a] Please define the word tolerated as used in the context of the response.

[b] Please advise how the concept of toleration of the use of Forever Stamps for 

other than its primary use will manifest itself in publicity and other action.

[c] Please advise if the publicity for the Forever Stamp will be limited to stating that it 

may be used for the postage on a one-ounce, single piece First-Class letter rate.

[d] Please advise if the publicity for the Forever Stamp will state or imply that it may 

only be used for the postage on other than a one-ounce, single piece First-Class letter 

rate 

[e] Please advise if the publicity for the Forever Stamp will state that it may be used 

for the postage on other than a one-ounce, single piece First-Class letter rate [i.e. for 

any use that may be made of other postage stamps].

[f] Please advise if the publicity for the Forever Stamp will state that it may not be 

used for the postage on other than a one-ounce, single piece First-Class letter rate.

DBP/USPS-680 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

340 as revised on October 11, 2006.

For purposes of the response to this Interrogatory, assume the following:

A1. The wording of the DMCS as it relates to the Forever Stamp and as presently 

proposed is approved by the Commission and the Board of Governors

A2. The Postal Service adopts the DMM regulations as presently proposed which will 

allow the Forever Stamp to be utilized for all purposes for which postage stamps may 

be utilized and at its "forever value".

Now assume that at some point in the future, the Postal Service wishes to change the 

DMM regulations to make one or more of the following changes:
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B1. Allow the Forever Stamp to be utilized for all purposes for which postage stamps 

may be utilized at a value other than the "forever value" such as the value at which the 

stamp was purchased.

B2. Restrict the use of the Forever Stamp to its intended purpose of a one-ounce, 

single piece First-Class letter,

B3. Restrict the use of the Forever Stamp so that it may not be utilized for all 

purposes for which postage stamps may be utilized.

[a] Does the Postal Service believe the wording in the DMCS as noted in item A1 

above would restrict them from making any of the changes as noted in items B1 through 

B3 above?

[b] Does the Postal Service believe that if it wished to make any of the changes as 

noted in items B1 through B3 above it would have to change the wording of the DMCS 

as noted in item A1 above which would require litigation before the Commission as 

would any other change to the DMCS?

[c] Please fully discuss your responses and provide an explanation if your 

responses to subparts a and b above are not an unqualified yes to both of them.

DBP/USPS-681 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

641.

The response that was given to Interrogatory DBP/USPS-641 stated that the Postal 

Service is not able to confirm that some individual DPS mail may occur at a delivery unit 

before the carrier goes out on their route.  I realize that some of the mailpieces may be 

observed individually while in the office, however, each and every individual mailpiece 

will not be likely to be observed until the carrier is out on the delivery route.  Please 

respond to that condition.

DBP/USPS-682 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

642 subpart c.

Please confirm, or explain if you are unable to confirm, that the Governors would not be 

able to unilaterally implement Certified Mail for use with Express Mail, Periodicals, 
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Standard Mail, or Package Services without obtaining a modification of the DMCS after 

receiving Commission approval.

DBP/USPS-683 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

643.

[a] Please confirm, or explain if you are unable to confirm, that the material that is 

contained in the Domestic Mail Manual, the companion DMM Quick Service Guide, and 

the Customer's Guide to Mailing [Domestic Mail Manual 100 Series] will supplement and 

implement the criteria contained in the DMCS, however, that material may not be 

inconsistent with the criteria contained in the DMCS.

[b] Please respond to the original Interrogatory DBP/USPS-643.

DBP/USPS-684 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

646.

While the implementation process may be ongoing, Interrogatory DBP/USPS-646 asked 

whether the response to subpart b of Interrogatory DBP/USPS-510 is still the current 

status of the Postal Service's Forever Stamp implementation plan.  Please advise 

whether it is.

DBP/USPS-685 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

647.

Please confirm, or explain if you are unable to confirm, that any use of the Forever 

Stamp, whether it is the intended use or a tolerated use, must be one that is authorized 

by the DMCS.

DBP/USPS-686 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

647.

Please confirm, or explain if you are unable to confirm, that the Postal Service may not 

tolerate a procedure or policy which is not consistent with the DMCS.
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DBP/USPS-687 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

657.

Your response indicates that the Postal Service has moved beyond considering giving 

postage credit for such uses [i.e. ones that are being characterized as tolerated uses, 

namely, ones that are being utilized for any purpose for which postage stamps may be 

utilized] and now intends to give such credit.

Please clarify since current responses such as the October 11th revision of the 

response to Interrogatory DBP/USPS-340 as well as numerous other responses which 

still utilize the contemplation of considering.

DBP/USPS-688 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

657.

Your response indicates that the Postal Service has moved beyond considering giving 

postage credit for such uses [i.e. ones that are being characterized as tolerated uses, 

namely, ones that are being utilized for any purpose for which postage stamps may be 

utilized] and now intends to give such credit.

Please advise the reasons behind making this change in policy.

DBP/USPS-689 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

658.

[a] Please confirm, or explain if you are unable to confirm, that the myriad rate and 

classification implementation details that are contained in the Domestic Mail Manual, the 

companion DMM Quick Service Guide, and the Customer's Guide to Mailing [Domestic 

Mail Manual 100 Series] may only supplement and implement the criteria contained in 

the DMCS, however, that material may not be inconsistent with the criteria contained in 

the DMCS.

[b] Please respond to the original Interrogatory DBP/USPS-658.

DBP/USPS-690 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

663.
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Please provide information on any additional guidelines that are contained in the 

template Notice 3-A that do more than just provide a clearer formatting of the DMM 

requirements.  I also realize that the template also provides a convenient way to 

measure the mailpieces.

DBP/USPS-691 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

664.

I realize that there are many criteria of a mailpiece which would cause implementation 

of the nonmachinable surcharge and that they operate independently.  Please confirm, 

or explain if you are unable to confirm, that if I have a mailpiece that has only one of the 

nonmachinable criteria, namely, the envelope has a metal clasp, and if I place a piece 

of tape over the clasp so that there will no longer be an ability for the clasp to catch on 

something else during processing, that the mailpiece will no longer require payment of 

the nonmachinable surcharge.

DBP/USPS-692 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

665.

The Postal Service should have a very strong understanding of the relevance of this line 

of questioning.  They are proposing three separate rates for First-Class Mail based on 

the shape of the mailpiece, namely, whether the mailpiece is a letter vs. a flat vs. a 

parcel.  In order to determine which of the three separate rates to apply to a specific 

mailpiece, the mailer and the Postal Service must not only measure the length and 

height of the mailpiece which probably can be done fairly easily and accurately but they 

also must measure the thickness of the mailpiece to determine whether it is less than 

0.25 inches, between 0.25 and 0.75 inches, or over 0.75 inches.  While the 

measurement of the thickness of a box may be accomplished fairly easily, the 

measurement of the thickness of an envelope raises a number of difficulties including, 

but not limited to, the compressibility of the mailpiece and the need to make an indirect 

measurement by sighting along the envelope and dealing with the inherent parallax 

associated with that type of measurement.
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Please respond to the original Interrogatory DBP/USPS-665.

DBP/USPS-693 Please refer to your response to Interrogatory DBP/USPS-

666.

[a] At this point in time, does the Postal Service have any plans to provide retail 

window clerks with any other tools to determine the appropriate proposed First-Class 

Mail rate other than the Notice 3-A template, a ruler, and a scale.  

[b] If none, so state.  If so, please identify.

CERTIFICATE OF SERVICE

I hereby certify that I have this day served the foregoing document upon all participants 

of record in this proceeding in accordance with section 12 of the rules of practice.

David B. Popkin October 16, 2006


